Ce decizii a luat BCE ca să evite o situație de tip japonez în Europa

4 Decembrie 2015

Joi, 3 decembrie, Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat noi stimuli injectați în economia zonei euro.

Prin extinderea programului de relaxare cantitativă cel puțin până în martie 2017 și lăsând ușa deschisă unei posibile continuări a programului, BCE face tot ce se poate pentru a evita intrarea zonei euro într-o perioadă de stagnare economică și într-o deflație de tip japonez.

Creșterea euro/dolar și căderea principalelor piețe de acțiuni este, fără îndoială, consecința unei reacții excesive a investitorilor, spun analiștii Saxo Bank.

BCE ar putea face un pic mai mult, deși e evident că înlocuiește cu brio Rezerva Federală drept principal furnizor de lichidități, având în vedere că banca centrală a SUA se pregătește de o creștere de dobândă luna aceasta.

Președintele BCE, Mario Draghi, a anunțat joi noi măsuri complementare în politica monetară curentă: extinderea programului de reaxare cantitativă de 1 100 miliarde euro, din septembrie anul viitor până în martie 2017, precum și reducerea dobânzii la depozitele bancare.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?