Ce cadouri a primit Papa Francisc de la Patriarhul Daniel

31 Mai 2019
Papa Francisc și Patriarhul Daniel
Papa Francisc și Patriarhul Daniel
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Papa Francisc și Patriarhul Daniel Papa Francisc, la Catedrala Mântuirii

Papa Francisc, însoţit de Patriarhul Daniel, a vizitat Catedrala Naţională din Bucureşti la scurt timp după întâlnirea de la Palatul Patriarhiei.

Cei doi conducători de Biserici s-au întâlnit pe esplanada Catedralei Naţionale, unde Patriarhul României i-a prezentat pe scurt Papei Francisc stadiul actual al lucrărilor.

Ei au intrat în jurul orei 17:00 în incinta lăcaşului de cult, după care au rostit fiecare câte un cuvânt de salut pascal.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulţumit Papei Francisc în mesajul său pentru sprijinul acordat constant credincioşilor ortodocşi români din Italia şi din alte ţări, potrivit agenției de presă Basilica.

După prezentarea discursului, Patriarhul Daniel i-a oferit Papei Francisc o icoană pictată în mozaic, reprezentând pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi al Catedralei Naţionale.Patriarhul i-a mai dăruit Suveranului Pontif două medalii, o reprezentare în sticlă a Palatului Patriarhal şi mai multe cărţi.

La rândul său, Papa Francisc i-a dăruit Patriarhului Daniel o carte şi o medalie jubiliară. 

Making of | Întâlnirea Klaus Iohannis - Papa Francisc de la Cotroceni. Ce nu s-a văzut la TV

Papa Francisc a susținut, la Cotroceni, un discurs cum rar a fost auzit la un asemenea nivel în România, discurs în care a adus un omagiu românilor care muncesc în străinătate, a vorbit despre fenomenul golirii satelor și, mai ales, a îndemnat societatea și statul să nu îi uite pe cei slabi și săraci.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?