Caz revoltător în Botoşani. O profesoară, acuzată de discriminarea unui copil cu Sindromul Down

10 Februarie 2016
Scandal la o şcoală din Argeş. Profesor de sport acuzat că şi-a bătut şi agresat sexual elevii
Scandal la o şcoală din Argeş. Profesor de sport acuzat că şi-a bătut şi agresat sexual elevii

Caz revoltător la o şcoală din Botoşani. O profesoară este acuzată de părinţii de discriminarea unui copil cu Sindrom Down. Oamenii spun că dascălul, care este şi inspector şcolar, le-a umilit băiatul şi ar vrea să-l alunge din unitatea de învăţământ. În acest scop, i-ar fi instigat pe părinţii celorlalţi elevi să semneze pentru eliminarea copilului din şcoală. Mai mult, ar fi încercat să intimideze alţi profesori pentru a-i convinge să-l lase corigent pe băiat. 

Andrei este elev în clasa a V-a la Şcoala nr. 13 "Ion Creangă", din Botoşani. Băiatul are Sindrom Down, dar legea îi permite să frecventeze o şcoală normală. A învăţat cot la cot cu ceilalţi elevi până în clasa a IV-a, însă când a trecut în clasa a V-a lucrurile au luat o întorsătură urâtă, spun părinţii. Ei o acuză pe profesoara de geografie că l-a jignit pe băiat şi i-a întors şi pe ceilalţi părinţi împotriva lui.

Profesoara de geografie neagă acuzaţiile care i se aduc.

Părinţii au depus ieri o plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Totodată au cerut şi ajutorul Inspectoratului Şcolar, însă repezentanţii instituţiei spun că în urma anchetei făcute nu s-a descoperit nicio neregulă, astfel că nu s-a luat nicio măsură.

Părinţii sunt disperaţi şi spun că vor lupta în continuare pentru dreptul copilului lor.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?