Cătălin Tolontan a luat poziție în scandalul acreditărilor la Ministerul Justiției

22 Martie 2019

Jurnalistul Cătălin Tolontan, coordonator editorial Libertatea și Gazeta Sporturilor, a scris despre retragerea acreditărilor jurnaliștilor Ionela Arcanu (Realitatea TV) și Ovidiu Oanță (PRO TV) de către Ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader.

Citește mai jos reacția lui Cătălin Tolontan:

"Biroul de presă al Ministerului Justiției a decis să le respingă cererile de acreditare jurnaliștilor Ovidiu Oanță de la PRO TV și Ionela Arcanu de la Realitatea TV.

Tudorel Toader e supărat că ziariștii îl aleargă peste tot, asta pentru că demnitarul nu stă niciodată locului. E iritat pentru că primește întrebări în momente improprii, de vreme ce nici un moment nu e, din punctul lui de vedere, potrivit pentru ca oamenii să-l întrebe ceva. Căci pe oameni îi reprezintă presa. 

Respectul demnitarilor pentru informarea cetățenilor a ajuns la un nivel critic.Președintele țării, Klaus Iohannis, nu dă interviuri din principiu.

Premierul Viorica Dăncilă merge doar în studiourile unde întrebările arată ca și cum ar fi aranjate. 

Și, peste toți, eminența statului de drept, Tudorel Toader, interzice dreptul la informațiile de interes public invocând Legea pentru accesul la informațiile de interes public. Nu e nici o butadă aici, așa sună comunicatul Ministerului Justiției în privința celor doi jurnaliști", a scris Cătălin Tolontan pe libertatea.ro.

Citește aici textul integral!

Citește aici povestea integrală!Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
S-a terminat cu ziaristii de la RTV ?
23 Mar 06:12
Propuneti un ziarist scolit 7 ani acasă.Atât !
Domnilor,acreditarea este o aprobare,nu un drept.Cel care dă aprobarea are si dreptul de a aprecia cererea din toate punctele de vedere,inclusiv daca cel ce o solicita are crestere de acasa.Asa ca dlor,postul Realitatea rămâne ca optant,faceti 3 propuneri ,ca la procurorii sefi,cum va sbateti si va sbateti sa nu intre un poitruc in sistem.Dle ministru,nu cedati ,e dreptul dv si atat .Aprob critica ,detest huiganismul politic,ca act infrătit cu violenta gestpoului ,bre !Cizelat de timpuri si desmenari .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?