Cătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române, audiat la DNA

5 Iulie 2018
Cătălin Ioniță, audiat la DNA
Cătălin Ioniță, audiat la DNA
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Ioniță, fostul șef al Poliției Române, a trecut joi din nou pragul sediului DNA. Chestorul a fost audiat de anchetatori în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și fals în declarații. 

Potrivit oamenilor legii, pe vremea când era șef al Serviciului de investigare a fraudelor la Poliția Sectorului 1, Cătălin Ioniță s-ar fi folosit de relaţiile și influenţa sa pentru a ajuta o cunoştinţă de familie să redobândească 18 hectare de pământ situate lângă Capitală.

În schimbul acestor intervenţii, chestorul ar fi primit gratis 4 hectare de teren. Acestea nu sunt singurele acuzaţii care i se aduc fostului şef IGPR. Ioniță ar fi ascuns în declarația sa de avere adevărata suprafață a terenurilor. Chestorul susține că se consideră nevinovat și că a renunțat la funcția de Inspector General al Poliției pe motiv că este un om de onoare și nu vrea să murdărească imaginea Ministerului de Interne.

Cătălin Ioniţă a ajuns la DNA, după ce, săptămâna trecută acestuia i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, la o zi după ce şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al Poliţiei Române.

Potrivit DNA, "Suspectul Ioniță Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcția de șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 1 București, a pretins de la suspecta Dinu Petruța (persoană îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 4 hectare din suprafața respectivă, promițând în schimb că îi va determina pe funcționarii publici cu atribuții în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie."Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?