Cătălin Cherecheș îl acuză pe șeful SRI de vendeta. "Sunt presiuni pe doamna de la ANI"

1 Iulie 2019

Un nou conflict înttre Agenția Națională de Integritate şi primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. ANi a anuţat luni că edilul nu poate justifica 2,7 milioane de lei din averea persoanlă, Cherecheş le răspunde că mama sa i-a donat 1,5 milioane de euro, bani dintr-o tranzacţie imobiliară. Primarul PSD a acuzat şi o răzbunare din partea șefului SRI, Eduard Hellvig.

"Sursa acestor bani este o donaţie de 1,5 milioane de euro pe care am primit-o de la mama mea în urma unei vânzări imobiliare”, a explicat Cătălin Cherecheş, citat de Mediafax.

Primarul din Baia Mare a susţinut că va prezenta documente justificative atunc cnd i se vor prezenta acuzaţiile.

„Vreau să-mi exprim regretul pentru doamna care lucrează la ANI, că a fost pusă în această situație și știu presiunile care au fost asupra ei, atât din zona de conducere a ANI, cât și din zona unei alte entități tot cu trei inițiale, SRI. E o chestiune foarte simplă. La un moment dat, actualul director dl Hellvig considera că eu am avut vreun rol în a se i realiza lui de către ANI, când era ministru Dezvoltării, unui astfel de dosar și bănuiesc că așa cum m-au băgat o dată la pușcărie... Dl Hellvig considera că eu am fost la baza acestei chestiuni. (...) I-am întrebat pe cei de la ANI, care este acuzația, pentru că ai dreptul să depui niște documente, să te justifici. N-a avut nici atât bun simț, ca să nu mai zic că nu au respectat legea. (...) Ideea este foarte simplă. În momentul când ANI mi-a solicitat documente, toate documentele referitoare la veniturile pe care le am, eu am întrebat: vă rog să-mi spuneți în ce constă această lucrare? Și lucrarea constă în faptul că denunțătorul meu a făcut o sesizare cu privire la un împrumut pe care i l-am dat eu, pe care l-am și recunoscut în instanță", a spus Cherecheș într-o intervenție telefonică la Antena3.

ANI a anunțat luni că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Cătălin Cherecheș.Primul "pește mare" prins în plasa ANI în 2019: NU poate justifica 2,7 milioane lei din avere!Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Tiganisme !
01 Jul 15:01
2.7 milioane de lei (adica putin mai mult de 500 de mii de euroi) majoritatea romanilor habar nu au cum arata iar lui nenica asta ii ies din virgule !!!?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?