Cât trebuie să mănânce copiii. Ce spun specialiştii. Tu ştii răspunsul?

26 Iulie 2018
Cât trebuie să mănânce copiii. Ce spun specialiştii. Tu ştii răspunsul?
Cât trebuie să mănânce copiii. Ce spun specialiştii. Tu ştii răspunsul?

Copiii au nevoie de cel puţin trei mese pe zi, iar mai nou, cele două gustări nu sunt obligatorii, precizează nutriţionistul, Mihaela Bilic.

 

Mâncarea sănătoasă înseamnă inclusiv grăsime, iar dietele nu sunt recomandate, sub nicio formă, celor mici.

“Un copil nu trebuie să mănânce dietic sau degresat. Un copil poate mânca untul şi chiar fructele oleaginoase cum ar fi: nuci, migdale, alune, care pentru un adult reprezintă o bombă calorică. Sunt singurele produse din natură în care avem proteine, lipide şi glucide la un loc. Copiii au nevoie de cel puţin trei mese pe zi şi de micul dejun obligatoriu. Pentru că se mişcă mult şi au tendinţa de a uita de mâncare, ritmul de creştere a copiilor este spectaculos. Mai nou, nici cele două gustări nu mai sunt obligatorii. Astfel, trei mese plus o gustare, cea de după-amiază, sunt necesare. Părinţii trebuie să ştie că gustarea este între mese şi se dă copilului în momentul când îi este foame. Nu este obligatorie. Este important ca după masă să nu mai ciugulească din mâncare”, a declarat medicul nutriţionist, Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic a mai precizat că un copil poate mânca şi grăsime, iar dietele nu sunt recomandate celor mici.

“Sănătos înseamnă cu grăsime. Din grăsime creştem, din grăsime ne dezvoltăm. Aveţi grijă ca nu acest concept dietetic, atât de îndrăgit de mămici, nu este aplicabil copilului. Copilul trebuie să mănânce gras şi da, dacă un copil are de ales între un cartofi fiert şi unul prăjit lăsaţi-l să îl aleagă pe cel prăjit, pentru că noi nu creştem din apă şi din fibre”, a mai adăugat medicul. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?