Cât trebuie să dormi ca să fii fericit

17 Iunie 2017

Un studiu recent dat publicității a dezvăluit care este durata de somn necesară pentru a fi perfect fericiți: 7 ore și 6 minute de somn profund.

Știm deja că există o legătură directă între perioada de somn și starea noastră de bine, psihică și fizică. Cei care dorm doar 7 ore sunt "în general fericiți", iar persoanele care se declară "oarecum fericite" dorm 6 ore și 54 de minute.

Studiul a fost făcut pe 2.000 de oameni, iar cercetătorii au concluzionat că mai puțin 6 ore și 48 de minute de somn generează nefericire în relațiile de cuplu, îngrijorări permanente și niciun dram de respect.

Șapte ore de somn este perioada recomandată de specialiștii în sănătate pentru adulți, iar adăugarea de 6 minute este un lucru bun.

Cercetătorii au mai descoperit că femeile nu reușesc să doarmă noaptea cât trebuie, iar cele care dorm puțin se declară nefericite. Tinerii de până la 25 de ani dorm foarte mult, indiferent de cât de fericiți sau nefericiți sunt. Celibatarii dorm cel mai mult, iar cei divorțați cel mai puțin.Dintre participanții la studiu, s-a decoperit că dorm cel mai bine cei care meditează sau fac un duș înainte de culcare, iar cei care lucrează de acasă sau joacă jocuri video au insomnii.

Oamenii de știință de la Spitalul de Femei din Brigham, Marea Britanie, au arătat că si rutina este importantă, nu doar durata somnului. Astfel, persoanele care merg la culcare la aceeași oră în fiecare seară sunt mai sănătoase și au mai mult succes în viață decât cele cu un program de odihnă dezorganizat.

Ar mai fi de precizat că lipsa somnului este legată de un risc crescut de obezitate, atac de cord sau cerebral, diabet, se arată în studiul citat de Daily Mail.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?