Cât timp e indicat să păstrați mâncarea gătită în frigider?

20 Februarie 2019

Frigiderul, locul unde păstrăm alimentele pentru a le putea consuma și după mai multe zile. Însă... cât de mut timp este bine să păstrăm anumite produse?

Specialiștii recomandă ca mâncarea să fie gătită la temperaturi medii și nu țineți mâncarea în frigider mai mult de 24 de ore. Sunt câteva dintre regulile de urmat, în buc[tărie, ca să nu vă îmbolnăviți.

Învelişul pe care îl au cele mai multe tigăi şi care nu permite mâncării să se lipească de vasul în care gătiţi poate elibera gaze toxice la temperaturi mari. Gătiţi la foc mic sau mediu şi nu încălziţi mâncarea la foc mare. Alternativa e folosirea de vase de gătit din oţel inoxidabil.

În ceea ce priveşte păstrarea mâncării gătite în frigider, perioada de depozitare nu trebuie să depăşească 24 de ore, iar temperatura trebuie să fie de +4 grade Celsius sau mai scăzută. Există pericolul ca unele microorganisme care produc toxiinfecţii alimentare să se dezvolte la temperaturi ce depăşesc 4 grade.

Pentru congelator temperatura nu ar trebui să fie mai scăzută de -18 grade Celsius.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?