Cât de periculos este puful de plop. Ce trebuie să faci dacă suferi de alergie

6 Mai 2017

Puful de plop invadează oraşele în ultima lună de primăvară li provoacă alergii care, netratate, pot duce la boli mai grave precum astmul bronlic.

O persoană alergica la puful de plop are în primul rând probleme de respiraţie, mâncărimi ale ochilor şi ale nasului, lăcrimează constant, strănuta şi prezintă, în unele cazuri, stări de slăbiciune, arată infomoldova.net.

Potrivit medicilor, pentru a preveni alergiile de la puful de plop, trebuie să aerisim în fiecare zi, iar după fiecare ieşire în aer liber este esenţial dusul. De asemenea, se recomandă evitarea plimbărilor între orele 09.00 şi 10.00 în zonele în care sunt plopi.

Ca prima metodă de prevenire a alergiilor sunt recomandate medicamentele antihistaminice, care au rolul de a bloca substanțele pe care le produce corpul în cazul alergiilor. De asemenea, se pot folosi sprayurile nazale decongestionante.

Pentru a elimina în totalitate alergiile la puful de plop, trebuie urmat un tratament indelungat sub atenta urmarire a unui specialist, cu minim o lună înainte de apariţia pufului de plop şi se continuă aproximativ trei luni.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?