Cât ar trebui să plătească SpaceX pentru distrugerea satelitului Facebook

7 Septembrie 2016

La scurt timp după ce directorul executiv al Facebook s-a declarat "profund dezamăgit" de pierderea satelitului prin care iniţiativa sa Internet.org dorea să ofere internet gratuit în zonele sărace din Africa, firma israeliană care a produs vehiculul spaţial a anunţat că vrea despăgubiri.

Spacecom, care deţinea satelitul AMOS-6 distrus în urma unor teste făcute de SpaceX, îi cere companiei 50 milioane de dolari sau echivalentul în curse spaţiale pentru aceşti bani, scrie Go4it, potrivit Descoperă.

Spacecom a anunţat că pierderea satelitului dezvoltat pentru Internet.org îi va provoca pierderi de 30-123 milioane de dolari.

SpaceX nu a comentat, deocamdată, cererea făcută de Spacecom.Recent, analiştii au estimat valoarea satelitului AMOS-6 între 95 şi 200 milioane de dolari.

Incidentul ar putea afecta credibilitatea SpaceX, care are contractate aproximativ 70 de misiuni viitoare, în valoare de 10 miliarde de dolari.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?