Casa Regală, păstrată de guvernarea PSD pe lângă casă

17 Mai 2018
Dragnea, regalist de modă nouă
Dragnea, regalist de modă nouă

Aleșii vor să reglementeze statutul Casei Regale. Mai mulți deputați de la PSD și ALDE au depus un proiect care prevede că Palatul Elisabeta va deveni sediul unei Autorități administrative autonome care va purta numele Regelui Mihai.

Casa Regală va fi păstrată "pe lângă casă" de guvernarea PSD-ALDE. Aleșii vor să reglementeze statutul Casei Regale, transmite Realitatea TV.

Mai mulți deputați de la PSD și ALDE au depus un proiect ce prevede că Palatul Elisabeta va deveni sediul unei Autorități administrative autonome care va purta numele Regelui Mihai. Sub control parlamentar și cu bani de la stat.

Este un proiect nou care îl va înlocui de cel depus şi apoi retras de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Proiectul prevede un buget anual de 860 de mii de euro şi un director al instituţiei numit în funcţie de Parlament.

Palatul Elisabeta urmează să fie concesionat gratuit noii instituții pe 49 de ani. Proiectul de lege transformă practic Casa Regală în instituție publică în subordinea guvernare. Potrivit unor surse, legea va statua înființarea Institutului pentru memoria Regalității.Acestei instituții ii va fi concesionat Palatul Elisabeta, pe 49 de ani, în mod gratuit. Deocamdată, situația clădirii de 3000 de metri pătrați și a terenului de un hectar, a fost lăsată în aer.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?