Cartofi. Unde să nu îi pui niciodată. Este extrem de periculos

3 Mai 2018
Cartofi. Unde să nu îi pui niciodată. Este extrem de periculos
Cartofi. Unde să nu îi pui niciodată. Este extrem de periculos

Cartofii. Una dintre cele mai des folosite legume din bucătărie. Dar ştii cât de periculoşi pot fi cartofii în anumite circumstanţe?

Cartofii. În cazul în care obişnuiţi să păstraţi cartofii în frigider, trebuie să cunoaşteţi anumite aspecte. De regulă cartofii, fie ei preparaţi sau nu, nu se pun niciodată în frigider. 

Specialiştii consideră că fiind puşi în frigider, amidonul din cartofi este convertit în zahăr. În cazul în care cartofii sunt copţi sau prăjiţi, zaharurile se combină cu un aminoacid numit asparagină, producând, astfel, acrilamida. Aceasta este o substanţă puternic oxidantă şi neurotoxică, folosită în producerea hârtiei, a coloranţilor din vopsele şi materialelor plastice.

Potrivit unor cercetări, în care rozătoarele au fost expuse mai mult timp la acrilamidă, specialiştii au constatat că substanţa poate provoca cancer.

Este recomandat să păstraţi cartofii într-un loc răcoros şi întunecat, evitând depozitarea acestora în frigider.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?