Cărtărescu, mărturie despre cum a trăit 9/11 la Berlin. Indiferenţa germanilor: "N-am să uit..."

11 Septembrie 2016

,,În sfârşit o simt şi ei pe pielea lor", acesta este unul dintre mesajele pe care Mircea Cărătrescu susţine că le-a auzit la Berlin, unde se afla când au avut loc sângeroasele atentate de la 11 septembrie din Statele Unite. Scriitorul a vorbit într-o relatare pe Facebook despre reacţia germanilor indiferenţi în faţa unui atentat terorist care a distrus mii de familii şi a cutremurat o lume întreagă.

Mircea Cărtărescu a povestit, într-o postare pe o reţea de socializare, că a aflat de atentatele din 11 septembrie 2001 de la o prietenă, care l-a sunat. Mesajul acesteia, însă, l-a şocat.

,,E nebunie la New York!
- Ce se-ntâmplă?- Deschide televizorul şi-ai să vezi. În fine, o simt şi ei pe propria piele! Să mai fie şi de-acum încolo poliţiştii lumii, dacă le mai dă mâna... Hai că mai vorbim, trebuie să văd mai departe." a replicat femeia şi a închis telefonul.

Cărtărescu a povestit că la televizor a surprins exact momentul în care s-a prăbuşit al doilea turn, care a luat cu el vieţile a mii de oameni.

Scriitorul a sunat-o înapoi pe prietena sa, să îi spună că este vorba de mii de victime şi că e nevoie de decenţă în faţa acestei tragedii. ,,Cine seamănă vânt culege furtună. Lumea e sătulă de aroganţa lor de neamuri proaste. O să vedem lucruri încă şi mai mari" a fost replica pe care a primit-o Cărtărescu.

A ieşit apoi pe străzile Berlinului, alături de mii de tineri care se adunaseră şi scandau. Dar, spre surprinderea sa, oamenii strigau împotriva americanilor.

,,Ne-am întors acasă din centrul Berlinului, simţind întreaga nebunie a lumii şi a istoriei. N-am să uit niciodată vertijul şi greaţa pe care le-am simţit pe 11 septembrie 2001 şi pe care le evoc, ca şi pe cele 3000 de victime, an de an." a mai scris Mircea Cărtărescu, pe facebook.Sursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 -1
Dan Vasilescu
11 Sep 19:35
Pe mortii din cutremurul din '77, ii evoci vreodata ?????????????????????????????????????
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?