Care sunt bolile care nu permit obținerea permisului auto

13 Noiembrie 2015

Persoanele care au grave afecțiuni de sănătate nu vor mai putea să se prezinte la examenul pentru obținerea permisului auto.Tulburările ritmului cardiac, epilepsia, afecţiunile oculare și cele neurologice grave sunt principalele boli care nu permit obținerea permisului auto.

Boli care nu permit obţinerea permisului de conducere: tulburările ritmului cardiac

Afecțiunile oculare te pot împiedica să intri în rândul șoferilor. De exemplu, dacă ai mai mult de opt la dioptri nu mai poți obține permisul auto. În schimb, dacă o persoană a pierdut un ochi, poate să încerce să obțină carnetul de conducere după jumătate de an de la accident. Însă, ca acest lucru să se poată întâmpla trebuie să aibă avizul specialistului oftalmolog.

Pe de altă parte, persoanele care au tulburări ale ritmului cardiac au nevoie de investigații suplimentare, la fel și cei care au suferit un infarct miocardic.

De asemenea, și persoanele care suferă de scăderea glicemiei, au două crize în decursul unui an, nu vor intra în posesia permisului auto.Bolnavii de diabet care sunt în tratament cu insulină sau antidiabetice orale vor putea obține permisul auto doar dacă în ultimul an nu au mai avut nicio criză. În plus, aceștia trebuie să nu mai suferă de vreo altă boală care să le afecteze capacitatea de a șofa. 

Află ce alte boli nu permit obținerea permisului auto AICI

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?