Campania electorală s-a încheiat, oficial, sâmbătă la ora 7. Urmează marea confruntare de duminică

25 Mai 2019

Încă de vineri este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă. În ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării.

După încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate, scrie News.ro

Partidele au organizat vineri ultimele manifestări electorale

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi membrii acestuia trebuie să fie prezenţi la sediul secţiei de votare, sâmbătă, la ora 18.00, pentru a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de votare. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare dispune îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din şi de pe sediul secţiei de votare.

Campania a durat 30 de zileConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), întrunit în şedinţă publică joi, a sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei posturile Antena 3 şi Realitatea TV pentru încălcarea unor prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Prezenţa lui Liviu Dragnea în emisiunea "Viaţa satului", difuzată de TVR 1, în timpul campaniei electorale nu a fost sancţionată.

B1TV, Kanal D, TVR 1 şi Pro TV au primit somaţii publice

În aceeaşi şedinţă, posturile B1TV, Kanal D, TVR 1 şi Pro TV au primit somaţii publice.

De asemenea, CNA a analizat rapoartele întocmite de Direcţia Control şi Digitalizare pentru posturile din teritoriu, atât ca urmare a modului de reflectare a campaniei electorale de către radiodifuzori în perioada 11-17.05.2019, cât şi a sesizărilor primite şi a decis să aplice câte o somaţie publică societăţilor TONIGHT SRL (Radio Someş), pentru încălcarea prevederilor art. 15 alin. (1) din Decizia CNA nr. 308/2019 şi SMART BUSINESS COM SRL (Radio Orion), pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 2 şi 2^1 din Decizia CNA nr. 412/ 2007.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?