Câinii din adăpostul din Focşani gem de dureri şi mor de foame din cauza crizei economice

28 Ianuarie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Câini bolnavi, înfometaţi şi îngrămădiţi în cuşti mizerabile. Se întâmplă într-un adăpost pentru animale din judeţul Vrancea, unde sute de căţei lihniţi de foame latră disperaţi zi şi noapte, nebăgaţi în seamă de nimeni. Deşi adăpostul primeşte bani suficienţi, veterinarii care îi au în grijă susţin că nu au ce să le facă pentru că bugetul padocului... a fost lovit de criză.

În adăpostul din Focşani stau 150 de câini. Pentru fiecare, primăria alocă lunar 150 de lei, suficient ca un câine să fie bine hrănit. Cu toate acestea, animalele sunt ţinute în condiţii incredibile.

"Un mediu propice îmbolnăvirii animalelor. Uitaţi-vă ce-i aici! Numai diaree. Uitaţi-vă la vase...goale, n-au nici măcar apă...Animale chinuite!", a arătat Mircea Şerbănoiu, preşedinte Federaţia pentru Protecţia Animalelor.Câinii tremură, gem şi trezesc mila oricui. Nu şi a medicilor care îi supraveghează şi care susţin că sunt îngrijiţi foarte bine...având în vedere criza economică mondială.

"Câinii sunt îngrijiţi atât cât se poate din bugetul alocat (...) La noi bugetul s-a redus, poate nu ştiaţi că-i recesiune!", a explicat medicul veterinar Adrian Sandu.

Şocaţi de starea câinilor din adăpost, reprezentanţii Asociaţiilor pentru Protecţia Animalelor au dat în judecată Direcţia Sanitar Veterinară Vrancea pentru rele tratamente aplicate animalelor.

Dacă ai fost martorul unui act de cruzime împotriva animalelor, nu ezita să ni-l anunţi. Fotografiază sau filmează şi trimite-ne imaginile pe adresa martorocular@realitatea.net sau pe www.realitatea.net, secţiunea Martor Ocular

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?