Busculadă pe aeroport! Un câine polițist a fost împușcat mortal. Opinia publică este scandalizată

17 Martie 2017

Un câine polițist care făcea parte din echipele de detectare a narcoticelor și explozibililor a fost împușcat mortal pe un aeroport din Aukland, stârnind un vad de stupoare în Noua Zeelandă. Câinele a scăpat din țarcul lui, ajungând în zona pistelor. Timp de două ore, autoritățile l-au căutat, în încercarea de a-l returna în zona sigură, însă nu a fost cu putință. 

Grizz, un metis de 10 luni, special antrenat pentru a depista conținutul suspect al bagajelor, nu a mai putut fi capturat de organele de ordine ale aeroportului.  Incidentul a cauzat întârzierea a 16 zboruri, iar conducerea aeroportului a decis să-l împuște, din motive de siguranță, conform declarațiilor acestora.

„După ce a fugit de la locul lui dintr-un motiv necunoscut, acesta s-a ascuns, iar când a fost reperat, a refuzat să se întoarcă. S-a încercat momirea lui cu mâncare, jucării, chiar și alți câini, dar fără succes. Locul este prea vast pentru a putea să-l izolăm punând baricade. Am epuizat toate posibilitățile, așa că am recurs la această decizie”, a declarat pentru BBC purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate a Aviației, Mike Richards.

Un val de critici și nemulțumiri a izbucnit pe rețelele de socializare din Noua Zeelandă, iar oamenii s-au întrebat de ce nu au recurs la tranchilizarea câinelui, în loc să-l omoare.

„Nu am răspunsul la această întrebare, dar nu deținem pistoale cu tranchilizante pe aeroport și nici poliția nu avea”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?