Bugetul rămâne în forma cu care primarii nu erau de acord. Ce le-a promis Dragnea

5 Februarie 2019
Dragnea și Tăriceanu, la ședința pe buget
Dragnea și Tăriceanu, la ședința pe buget

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au participat miercuri la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România. Ședința a început la ora 14.00 și s-a terminat spre ora 18.00: la ieșire, Liviu Dragnea a făcut declarații în fața presei, dar a fost primit cu huiduieli de unii protestatari. Dragnea și-a ieșit din fire pentru un moment, strigând către un manifestant: "La pușcărie mergi tu, Securilă!"

Au discutat și au negociat, până a ieșit cum a vrut Liviu Dragnea. Primarii municipiilor din România au stat la sfat azi cu liderul PSD pe marginea bugetului pe anul 2019 însă au plecat nemulțumiți, informează Realitatea TV.

La ieșirea din ședința cu primarii, Liviu Dragnea a făcut declarații în fața presei, dar a fost primit cu huiduieli de unii protestatari. Dragnea și-a ieșit din fire pentru un moment, strigând: "La pușcărie mergi tu, Securilă!"

Primarii sunt în continuare nemulțumiți de banii dați de la centru: autoritățile locale primesc 60% din impozitul pe venit, dar rămân cu cheltuielile sociale, situație care îi plasează pe minus față de așteptări.

Primarii din Capitală trebuie să discute unii cu alții și să își împartă bugetul acordat Bucureștiului, a precizat Liviu Dragnea.Administraţiile locale vor avea venituri cel puţin la nivelul celor din anul precedent, a declarat Liviu Dragnea după întâlnirea cu primarii.

"În discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Guvernului zilele trecute şi cu alţi colegi din Parlament, cu preşedintele Tăriceanu, am primit asigurări de la Guvern că vor avea cel puţin bugetele pe care le-au avut anul trecut şi o mare parte din municipii vor avea venituri mai mari, inclusiv cu cheltuielile incluse din plata însoţitorilor persoanelor cu handicap, iar la judeţe şi la comune veniturile vor fi substanţial mai mari. Este o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cote defalcate din impozitul pe venit şi din TVA, care va veni către administraţia locală faţă de anii precedenţi", a afirmat Liviu Dragnea.

Conform liderului social-democraţilor, cota defalcată din impozitul pe venit pentru administraţiile locale va creşte la 60%.

Liderul PSD a dat asigurări că Executivul va aloca fonduri pentru toate primăriile sau consiliile judeţene care nu îşi vor putea acoperi cheltuielile.

"Guvernul va aloca sumele necesare dacă cumva o localitate sau un judeţ, prin sarcinile pe care le primeşte, nu le acoperă", a adăugat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, fondurile alocate la nivel naţional către administraţiile locale vor înregistra, în 2019, o creştere cu 27%.

CE AU DECLARAT PRIMARII după întâlnirea pe buget cu Dragnea

Știrea inițială

Este întâlnire de gradul zero la Asociaţia Muncipiilor din România, acolo unde Liviu Dragnea participă la discuţiile legate de bugetul pe anul 2019.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, are din nou ocazia să-i spună președintelui PSD, în față, ce nemulțumiri are. Şeful PSD a declarat că a venit la discuţii să asculte. În schimb, Firea a atacat din nou: Dacă Dragnea este de bună credinţă, să facă ce a promis în campanie.

Unii primari de sector ai Capitalei vorbesc pe altă voce decât colegii lor.De exemplu, primarul sectorului 5.

În această săptămână, liderii coaliţiei de guvernare s-au întâlnit în fiecare zi cu ministrul Finanţelor pentru discuţii pe marginea proiectului de buget pe anul în curs.

Săptămâna trecută, Asociaţia Municipiilor din România a respins categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi a solicitat Executivului să asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind protecţia copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, conform programului de guvernare.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ce nervi ,ce tarie trebuie sa ai sa rezisti la hastagi si ai lor!
06 Feb 11:33
Dl Nicole,dacă adogati un„ s” sunteti cu pesedentia,dar problema e dl Drangea vrea din buget ceva pentru domnia sa sau pentru partid?O tară jegmanită de toti,dar cu pretenții,trebuie sa aleaga priritați,de care dispune,ca n-o sa zică cineva lasati rachetele ca rusii nu ne ataca acum .sa dezvoltam centrale atomiceSi dna Firea nu are traebă cu Deveselu,nu e in fisa pstului.Ce nervi are omul ăsta ,ce tarie !
Răspunde
0 0
Nicolas
05 Feb 19:16
na si tie, da-mi si mie si ce ramine jumi-juma cu sarmana Tara...
Răspunde
0 0
cotoi
05 Feb 17:52
Ce sa mai caute si premierul la ciorba de burta , ca deja a fost dreasa , nu mai trebuia pufuleti , asa ca , cu alta ocazie ospatul .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?