Bucureștenii au primit o veste senzațională: din 11 februarie, e GRATIS

10 Februarie 2019

Bucureștenii au primit o veste senzațională. De luni, 11 februarie, elevii care invata in scolile si liceele din Bucuresti vor circula gratuit cu transportul in comun.

Redăm mai jos comunicatul remis de Primăria Capitalei site-ului realitatea.net:

"Primaria Capitalei: Elevii care invata in scolile si liceele din Bucuresti vor circula gratuit cu transportul in comun incepand de luni, 11 februarie 2019.

Conform HCGMB 838/12.12.2018, votata de Consiliul General, la initiativa Primarului General, Gabriela Firea, Primaria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, acordă gratuitate pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/ autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Capitală.

Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, care au domiciliul în Capitală, beneficiază de gratuitate la abonamentul lunar urban general.Și elevii care locuiesc în Judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept, în plus vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu.

Gratuitatea se aplică doar pentru abonamentul urban general şi pentru cel valabil pe linia regională de domiciliu şi se acordă numai pentru elevii din învăţământul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecvenţă redusă), primar, gimnazial, liceal şi profesional, care au vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Pentru elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere.

Pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs şi copie după actul de identitate.

Abonamentele gratuite vor fi reîncărcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesară emiterea de carduri noi decât pentru elevii care nu deţin un card electronic de călătorie, nominal.

La prima emitere, cardul de călătorie nominal, este gratuit. Elevii care au deţinut carduri nominale de călătorie şi nu se mai află în posesia acestora, au posibilitatea achiziţionării unui nou card la tariful de 4,7 lei.

Abonamentele utilizate în prezent sunt valabile până la expirare, apoi pot fi reîncărcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere şi Reîncărcare Carduri STB SA".

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stefan
15 Feb 15:34
Doar pe perioada campaniei electorale!
Răspunde
0 0
Vlad
10 Feb 20:38
Iar a aparut maimuta cu oferte electorale. Sa-i spuna cineva totusi ca Bucurestiul are nevoie de pasaje, strazi, trotuare, autobuze , tramvaie, parcuri curate, cladiri sigure si nu in ultimul rand apa calda. Lucrurile astea crede ca le compenseaza atragand cativa votanti cu pomeni electorale. Nici o zi fara maimuta electorala.
Răspunde
0 0
Vantu V.
10 Feb 17:42
E ceva de naptea mintii. De cand normalul voua vi se pare "senzational"? Pai, in alte orase asa se circula de foarte multi ani. Si nu dar elevii circula gratuit; vezi Clujul.
Răspunde
0 0
Dan T
10 Feb 16:34
Este buna si cearta in PSD: dna Firea ia o masura inteleapta - gratuitatea cu transportul in comun pentru elevii bucuresteni !
Oricum, nu e mare gaura in buget.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?