Brexitul ar putea afecta cursele aeriene care fac legăturile între UE și Marea Britanie

24 Iulie 2017

Brexitul va avea un impact dezastruos asupra curselor aeriene care fac legătura între UE și Marea Britanie, avertizează președintele Ryanair. 

Înțelegerea "Ceruri deschise" permite companiilor aeriene ale UE, inclusiv a celor înregistrate în Marea Britanie, să opereze în oricare dintre statele membre. Celelalte sectoare sunt nevoite să se supună prevederilor Organizației Mondiale a Comerțului, relatează skynews.com.

Directorul executiv Michael O'Leary a declarat că o măsură în această privință ar trebui luată până în luna septembrie a anului 2018.

"Nu vor mai există zboruri între Marea Britanie și Europa pentru o perioadă de câteva săptămâni sau luni după martie 2019. Nu există o convenție, deci nu avem o bază legală, ceea ce va duce la anularea zborurilor", a declarat O'Leary. 

Oficialul RyanAir este de părere că statul britanic se află într-o poziție inferioară."Brexitul va una dintre cele mai mari decizii economice de suicid din istorie. Această va fi un dezastru real", susține președintele companiei RyanAir. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?