Patriarhul Daniel cere iertare în urma scandalurilor sexuale din rândul Bisericii Ortodoxe Române

28 Iulie 2017
Patriarhul Daniel cere iertare în urma scandalurilor sexuale din rândul bisericii ortodoxe
Patriarhul Daniel cere iertare în urma scandalurilor sexuale din rândul bisericii ortodoxe

Patriarhul Daniel cere iertare în urma scandalurilor sexuale din rândul bisericii ortodoxe. Într-un mesaj fără precedent, Preafericitul a anunţat că o comisie specială analizează dosarele clericilor cu "numite abateri de la morala creştină".

Propunerile comisiei vor fi analizate în cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ce se întruneşte pe 17 şi 18 august.

Iată mesajul:

"Ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, cu multă durere în suflet, cerem iertare tuturor credincioşilor pentru tulburarea produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind anumite abateri de la morala creştină.

Întrucât peste câteva zile începe perioada postului Adormirii Maicii Domnului (1–14 august), când fiecare creştin ortodox se roagă mai mult şi se gândeşte mai mult la propriile sale păcate sau greşeli, cerând, prin spovedanie, iertare de la duhovnic pentru a se împărtăşi mai des cu Sfânta Euharistie, este mare nevoie să ne rugăm lui Dumnezeu şi pentru înnoirea vieţii duhovniceşti a clerului Bisericii noastre de toate rangurile (diaconi, preoţi, ierarhi), precum şi a vieţii monahilor şi credincioşilor mireni”, se arată într-un comunicat de presă emis de Patriarhia Română vineri, 28 iulie", citează publicația Adevărul.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?