Bonusuri uriaşe la companiile de stat, pentru profituri mici

13 Aprilie 2018
Bonusuri uriaşe la companiile de stat, pentru profituri mici
Bonusuri uriaşe la companiile de stat, pentru profituri mici

Bonusuri uriaşe la companiile de stat! Guvernul a aprobat și anul acesta beneficii financiare, pe lângă salarii, care depăşesc cu mult profitul înregistrat de companii. Şi anul trecut, o analiză făcută de Realitatea Tv arată că lipsa performanței este premiată. În total, au fost aprobate prin bugetele de venituri și cheltuieli, în 2017, bonusuri de 25 de ori mai mari decât profitul estimat. 

Lipsa performanţei se răsplătește cu bani grei la stat! Regula se aplică în multe companii unde profiturile mici, sau chiar inexistente, merg mână în mână cu bonusurile. Asta arată bugetele de venituri şi cheltuieli ale unor companii de stat, analizate de Realitatea Tv.

La CNAIR, compania care administrează infrasctructura rutieră, Guvernul a aprobat bonusuri de 43 de milioane de lei la un profit estimat de numai 1 milion de lei în 2018. La Tarom, compania trece anul acesta pe profit, este o estimare, un profit infim de numai 27.000 de lei, dar bonusurile ajung la 3,5 milioane de lei. Iar la CFR şi CFR Marfă, Guvernul aprobă de asemenea profituri consistente, de 102, respectiv 21 milioane de lei, pentru un profit 0, adica fără profit în 2018.

CNAIR - bonusuri 43 mil. lei, profit estimat - 1 milion leiTAROM SA - bonusuri 3,5 mil. lei, profit - 27.000 lei

CFR SA - bonusuri 102 mil. lei, profit 0

CFR Marfă - bonusuri 21 mil. lei, profit 0

Sursa: Bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate de Guvern 

Situaţia se repetă an de an. Spre exemplu, în 2017, bugetele a 20 de companii cu capital de stat au avut bonusuri de 25 de ori mai mari decât profitul estimat. 

Complexul Energetic Hunedoara a avut anul trecut cel mai mare buget alocat pentru prime, deşi era pe pierdere! 25 de milioane de lei, a şaptea parte din pierderile estimate la 169 de milioane de lei. 

La Tarom, acordarea beneficiilor financiare, în ciuda pierderilor din ultimii ani a fost remarcată şi de Curtea de Conturi. Inspectorii Curţii au arătat că, în 2013 spre exemplu, au fost acordate fără temei legal bonusuri de 284.000 de lei. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?