AMENINŢAREA nr.1 pentru economia lumii VINE de unde nimeni nu se aşteaptă

25 Noiembrie 2014
Ameninţare neaşteptată pentru economia mondială
Ameninţare neaşteptată pentru economia mondială

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) consideră că problemele cu care se confruntă zona euro reprezintă o ameninţare majoră asupra economiei globale şi că se impune luarea de măsuri de stimulare pentru a evita stagnarea economică, relatează MarketWatch.

Organizaţia estimează că economia zonei euro va avansa cu 0,8% în acest an şi cu 1,1% anul viitor, se arată într-un raport publicat marţi de OCDE şi prezentat de Mediafax.

OCDE a atras atenţia asupra faptului că economia mondială va consemna o creştere modestă, iar rata şomajului se va menţine anul viitor peste nivelul înregistrat înaintea crizei economice, în contextul în care există riscuri importante privind volatilitatea financiară şi încrederea slabă a consumatorilor şi mediului de afaceri în economie.

De asemenea, OCDE avertizează asupra riscului intrării în deflaţie, în condiţiile în care rata inflaţiei în zona euro se va situa la 0,6% anul viitor.

În aceste condiţii, instituţiile europene trebuie să întreprindă o serie de reforme monetare, fiscale şi structurale, potrivit OCDE.Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să extindă programul de achiziţii de active, pentru a include şi obligaţiuni guvernamentale, măsură luată anterior şi de alte bănci centrale, se arată în raport.

În ceea ce priveşte ţările din zona euro, acestea ar trebui să relaxeze politica fiscală, dacă acest lucru este posibil, şi să încurajeze competiţia.

Săptămâna trecută, preşedintele BCE, Mario Draghi, a declarat că banca centrală va lua toate măsurile necesare pentru a conduce la accelerarea inflaţiei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?