Bolnavii din Buzău care au nevoie de tomograf sunt plimbaţi de la un spital la altul

7 Octombrie 2009
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Bolnavii din Buzău care au nevoie de examen tomograf sunt puşi la grele încercări. Tomograful Spitalului Judeţean nu funcţionează, aşa că pacienţii sunt trimişi la singura clinică particulară din oraş care are un astfel de aparat.

Bolnavii aşteaptă zile în şir să le vină rândul la analiză, iar uneori sunt nevoiţi să-şi facă singuri rost de maşină pentru că nu sunt suficiente ambulanţe. Cazurile grave sunt transportate cu targa între Spitalul Judeţean şi clinica unde funcţionează tomograful.

Din cauza tomografului defect de la Spitalul Judeţean, toată lumea are de suferit, pacienţii, rudele lor, dar şi personalul medical care însoţeşte bolnavii la singurul tomograf funcţional.

Secţia de neurologie a Spitalului Judeţean este plină de bătrâni cu accidente vasculare. Medicii nu pot prescrie tratamente fără analizele făcute la tomograf. În lipsa aparatului, medicii au trimis cazurile grave în Capitală, cu elicopterul. Un tomograf nou costă aproape 100.000 de euro.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?