Bogdan Licu: Cei de ISU erau obligați să ne dea filmarea de la Colectiv

4 Noiembrie 2019
Bogdan Licu
Bogdan Licu
FOTO: Agerpres

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a afirmat, luni, că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă era obligat să pună la dispoziţia anchetatorilor înregistrarea apărută recent în spaţiul public cu primul echipaj al ISU care a ajuns la clubul Colectiv în noaptea tragediei.

"Aici în niciun caz nu este vina procurorilor. Organele de urmărire penală ale poliţiei, celelalte organe care sunt implicate într-un eveniment sunt obligate să pună la dispoziţia procurorilor toate actele, toate documentele, toate înregistrările privind acel eveniment. Nu are de unde să ştie procurorul că mai există o filmare. Noi, iniţial, am crezut că acea filmare apărută aparţine unui terţ care se afla întâmplător în zonă. Nu. Acea filmare aparţine unui funcţionar din cadrul ISU, care se afla în exercitarea atribuţiilor de servicu şi a făcut acea înregistrare. Deci, ei erau obligaţi să ne-o pună nouă la dispoziţie. Nu este vina procurorului", a declarat Licu la Ministerul Justiţiei.

El a mai precizat că a fost sesizat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General pentru a analiza cui îi revine competenţa de a soluţiona dosarul privind intervenţia autorităţilor în cazul Colectiv.

"Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au declinat cauza la Parchetul Militar, Parchetul Militar, joi, a disjuns faţă de cei de la ISU şi au oprit acea parte din dosar la dânşii şi au trimis restul dosarului înapoi la Parchetul General. Nu este vorba de o pasare de responsabilitate. A fost vorba de un eveniment nou apărut de care noi nu am avut cunoştinţă. Voi analiza personal unde acest dosar va rămâne a fi instrumentat. (...) Este posibil să fie un conflict. Secţia de urmărire penală şi criminalistică m-a sesizat, vineri, pentru a analiza ordonanţa de disjungere a cauzei, cea dispusă de procurorii militari", a arătat procurorul general interimar.

În noiembrie 2016, părinţii victimelor au depus o plângere penală la Parchetul General, în care mai mulţi oficiali guvernamentali şi din sistemul de sănătate erau acuzaţi în legătură cu modul în care au intervenit autorităţile după producerea incendiului în clubul Colectiv.Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu privind intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, respectiv privind asistenţa medicală acordată acestor victime, împrejurările legate de posibile infecţii nosocomiale şi de acţiunile ori inacţiunile funcţionarilor publici în legătură cu transferul persoanelor vătămate la unităţi de spital din străinătate.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
De unde vine obligatia ,bre,de la lege sau de la hastagi ?
04 Nov 10:52
Cine ii obligă, bre, să vă dea filmarea ?Autoritățile sesieaza doar dacă au cunoștiințe de săvărșirea unei infraciuni .Procurorii,cu cărtițele politiei,ca securitatea colabora doar cu DN,pentru sefii psd,trebuia sa afle.De ce nu au fost intrebati martorii si cum ridicau bre pe răniti ?Că cine a pus focul s-a lăudat după aceea ,ca toate focurile s-au pus politic ,ca focul pus de social democrati la Reichstag,in Germania.Să intelegem ca infracțiune s-a comis după incendiu ?Cât timp procurorii se ghidează după hastagi ,merita sa fii procuror?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?