Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, sfidează pactul lui Dăncilă: ”Un document ipocrit, populist”

18 Septembrie 2019
Bogdan Iuliu Hossu
Bogdan Iuliu Hossu

Reprezentanții sindicatului Cartel Alfa cataloghează pactul pentru bunăstarea românilor propus de Viorica Dăncilă drept „un document ipocrit, populist”.

Într-un comunicat de presă semnat de Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, se precizează că acest pact uită de o mare mare parte dintre cetățeni și ignoră probleme fundamentale, precum reformarea sistemului de impozitare și modificarea legislației muncii și a dialogului social

“Pactul pentru Bunăstarea Românilor propus de PSD: un document ipocrit, populist, care uită de o mare mare parte dintre cetățeni și ignoră probleme fundamentale, precum reformarea sistemului de impozitare și modificarea legislației muncii și a dialogului social. Sunt doar elemente de susținere a unui program electoral fără susținere financiară.

Doar că, atunci când vorbește despre “salariile românilor”, PSD se referă la respectarea parțială a drepturilor salariaților din sistemul public, lăsând ambiguu a se înțelege că vor fi în continuare înghețate anumite drepturi salariale și fără să menționeze deloc salarizarea precară din sistemul economic, unde lipsa negocierii colective, blocată de legea 62 a dialogului social, menține salariile la un nivel foarte scăzut. Democrația la locul de muncă, dreptul neîngrădit al lucrătorilor la asociere și negociere colectivă sunt elemente care determină o distribuție echilibrată a rezultatelor economice.

În mod ipocrit, singura grijă a PSD-ului este de a menține neschimbată impozitarea lucrătorilor independenți, un sistem profund nedrept care-i împovărează pe cei cu venituri mici și oferă în schimb înlesniri celor cu venituri mari și foarte mari. Propunerea și conținutul acestui pact ascunde un fapt absurd, cu care din păcate ne-am obișnuit într-atât încât devine greu de sesizat. Un pact național în care să se agreeze aplicarea unor legi aflate în vigoare, adoptate de Parlament și care se presupune că au trecut prin filtrul consultărilor și dezbaterilor, arată cât de distorsionată este perspectiva politicienilor asupra procesului legislativ”, se arată în comunicat.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Toni
18 Sep 13:27
Bogdan Hossu daca acest PACT POLITIC PROPUS DE GUVERNUL DANCILA NU ESTE PE PLACUL DUMITALE SPUNE ROMANILOR CU SUBIECT SI RPEDICAT CARE SUTN SOLUTIILE DUMITALE.ALTFEL TE AUTOVICTIMIZEZI CA NU ESTE BUN SI ii dai cu flit.!!! sPUNE-LE ROMANILOR D ELA a LA z CARE SUNT SOLUTIILE DUMITALE D EIMBUANTATIRE A ACESTEI PROPUNERI SI ATUNCI VOM FACE COMAPRATIE CU CEEA CE VINE bOGDAN hOSSU SI CU CE VINE gUVERNUL psd.!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?