Boc: Dacă Parlamentul nu votează CA al BNR, Guvernul ar putea da o OUG pe acest subiect

8 Octombrie 2009
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Preşedintele PD-L, premierul Emil Boc, a declarat că partidul său va lua parte la şedinţa de plen a celor două Camere doar dacă pe ordinea de zi figurează numai chestiunea BNR, şi că ia în calcul emiterea unei OUG care "să rezolve problema" dacă nu se validează în Parlament CA al băncii.
"Poziţia PD-L este foarte clară, vom participa la şedinţa care vizează BNR cu condiţia ca acest punct să fie singurul pe ordinea de zi. Şi acolo, de altfel, s-au încălcat procedurile de nominalizare şi reprezentare din partea partidelor politice, dar PD-L va participa la această şedinţă, dacă Birourile Permanente vor decide cu privire la BNR", a declarat Boc.

Premierul a afirmat că parlamentarii "dacă au ca interes BNR, vor trebui să convoace o nouă şedinţă, pentru că acum ordinea de zi a fost epuizată din lipsă de cvorum"."O nouă şedinţă pentru BNR va avea participarea PDL. Dacă nu se realizează nici asta, Guvernul se va gândi la posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă. Nu se fuge de moţiune. Dacă Parlamentul nu are capacitatea, cei de la PSD şi PNL, să voteze în Birourile Permanente o şedinţă cu acest punct pe ordinea de zi, Guvernul va analiza posibilitatea unei ordonanţe de urgenţă", a mai afirmat Boc. El a precizat doar că ordonaţa de urgenţă ar putea "să rezolve problema de la BNR".Parlamentarii au luat o pauză de consultări de jumătate de oră după ce PD-L a părăsit sala, PNL, PSD şi UDMR i-au acuzat pe democrat-liberali de iresponsabilitate din cauza nevotării CA al BNR, iar pesedista Aura Vasile l-a făcut, în contextul acestor acuzaţii, "nesimţit" pe premierul Boc.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?