Boboteaza la Brăila. Pe ninsoare, prin apa înghețată a Dunării, pentru a prinde crucea

6 Ianuarie 2019

Dacă anul trecut vremea la Brăila a fost mult mai călduroasă decât perioada aceasta a anului, anul acesta Boboteaza a venit cu temperaturi negative, dar și cu zăpadă, scrie Realitateadebraila.net.

De la ora 8.00, la Catedrala Nașterea Domnului s-a desfășurat slujba religioasă oficiată de ÎPS Dr. Casian, iar în jurul orei 10.45 ierarhul Dunării de Jos, împreună cu clerul şi credincioşii brăileni, au pornit în procesiune pe Calea Călăraşilor, către faleza Dunării.

Peste 2000 de brăileni au participat la sărbătoarea Bobotezei, unii dintre ei participând și la slujba în care Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfințit 10 tone de apă, aflate în budanele pregătite pe platoul de pe Esplanadă. Alții au preferat să meargă direct pe malul Dunării să-și găsească un loc bun, de unde să vadă mai bine momentul aruncării crucii în Dunăre.

La finalul slujbei de pe scena Esplanadei, Arhiepiscopul Casian a aruncat în Dunăre crucea de lemn, iar, conform tradiției, șapte brăilenii curajoși s-au aruncat în apă să o prindă. Cei șapte s-au aruncat de pe Șalupa Zorile în apele fluviului în încercarea de a recupera crucea.

Crucea „Bobotezei” 2019, a fost prinsă de brăileanul Luca Dimitrie Buricea, în vârstă de 19 ani.După recuperarea crucii din apă cei șapte brăileni curajoși au fost binecuvântați de Arhiepiscopul Dunării de Jos și răsplătiți pentru efortul depus, de Arhiepiscopie cu o sumă de bani, dar și cu pachete cu alimente, din partea Primăriei Brăila.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?