BNR a anunțat ce se va întâmpla cu prețurile până la sfârșitul anului

8 August 2018

BNR a revizuit în scădere, la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru finalul lui 2018.

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere la 3,5% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Prognoza anterioară indica o inflaţie de 3,6% în 2018. Pentru finalul anului 2019, BNR estimează o rată a inflaţiei de 2,7%, în scădere cu 0,3 puncte procentuale.

Conform BNR, este anticipată o temperare, pe fondul reducerii semnificative a contribuţiei inflaţioniste a componentelor exogene, în timp ce la nivelul inflaţiei de bază este preconizat să se acumuleze presiuni, cu precădere în anul 2019. Rata anuală a inflaţiei IPC va rămâne în interiorul intervalului ţintei de la începutul anului 2019 şi până la orizontul proiecţiei.

Mugur Isărescu aduce veşti pe care Guvernul nu vrea să le audă

Potrivit datelor publicate în 11 iulie de Institutul Naţional de Statistică, rata anuală a inflaţiei s-a situat la 5,4% în iunie 2018, în scădere uşoară, cu 0,01 puncte procentuale, faţă de luna precedentă (5,41%), pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,86%, a celor nealimentare cu 7,82% şi a serviciilor cu 2,58%.

Iunie 2018 a fost a cincea lună consecutivă în care România a avut cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4,7%, în creştere faţă de o rată anuală a inflaţiei de 4,6% înregistrată în luna mai, arată cele mai recente date Eurostat.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate în România (4,7%), Estonia (3,9%) şi Ungaria (3,2%).

La începutul lunii mai, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere la 3,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, prognoza anterioară indicând o inflaţie de 3,5% în 2018.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Flori Buzea
08 Aug 13:26
O intrebare simpla pentru Guvernul PSD,de ce Nu ati reactualizat pensia de la 1 ianuarie 2018 cu rata inflatiei si ati marit punctul doar cu 10% ,trebuia ca sa-l mariti cu 10% + rata inflatiei. Credeti ca prin marirea punctului cu 10% ati facut economii la fondul de pensii ? Aveti convingerea ca prin acet artificiu ne-ati pacalit |? categoric NU !
De ce nu va micsorati DEPALSARILE CARE IN CELE MAI MULTE CAZURI SUNT INUTILE PE LA BRUXELLES DEVENIT UNA DEVAR BULEVARD AL CHELTUIELILOR RISIPITE. ALO, PE VREMEA LUIC EASCA SE MERGEA CU MANDAT SI VNEAI ACASA CU CEVA CONCRET ! CE FACETI DVS. ESTE O ADEVARATA RUSINE DE FELUL CUM BANII STATULUI SE DUC PE ACESTE DEPLASARI CARE N U AU NICIUN EFECT 1 SPUNETI MACAR UNUL SAU MAI MULTE CA SA VA CREADA FRAIERII DE ROMANI ! CUMA TI REUSIT SA-I PACALITI PE RO MANI !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?