Berlinul presează Grecia să-şi plătească datoria faţă de fabricanţii germani de arme

5 Ianuarie 2009
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Cancelarul german Angela Merkel a exercitat presiuni asupra guvernului grec, dar fără succes, pentru ca acesta să plătească datoria de sute de milioane de euro pe care o are faţă de fabricanţii germani de armament, potrivit Der Spiegel, citat de AFP.
ThyssenKrupp Marine Systems şi Krauss-Maffei Wegmann (KMW) aşteaptă "de ani de zile" ca Atena să plătească datoria, iar Merkel a intervenit de mai multe ori pe lângă preşedintele Kostas Karamanlis, potrivit Der Spiegel.

Guvernul elen datorează 570 milioane de euro celor doi producători germani de arme.Un purtător de cuvânt al biroului de presă al guvernului german, contactat de AFP, a refuzat să comenteze.

Potrivit Der Spiegel, un submarin a fost deja construit de ThyssenKrupp Marine Systems, dar Grecia nu l-a luat. Alte trei sunt în construcţie, iar comanda făcută de guvernul elen vizează şi modernizarea unor nave.

Potrivit KMW, Grecia a comandat 170 de tancuri Leopard 2 pentru suma totală de 1,7 miliarde de euro. Din 2006, grupul german a livrat 126 de bucăţi Greciei, dar aşteaptă în continuare tranşa de 260 milioane de euro, potrivit săptămânalului.

Totuşi, KMW intenţionează să efectueze toate livrările, în pofida acestor probleme, potrivit Der Spiegel.Sursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?