BERD temperează optimismul guvernului PSD-ALDE. Creșterea economiei în 2018, sub așteptări

2 Noiembrie 2018
Stagnare economică
Stagnare economică

BERD a modificat în scădere prognoza pentru creșterea economică a României. Potrivit raportului „Regional Economic Prospects in the EBRD Regions”, intitulat ”În umbra războiului comercial” (In the shadow of trade conflict), dat publicității joi, România va încheia anul 2018 cu mult sub previziunile oficiale ale guvernanților.

Comparativ cu precedentele prognoze din luna mai, BERD și-a revizuit estimările privind evoluția economiei României de la 4,6%  la 4,2% și de la 4,2% până la 3,6%. Analiza BERD nu uită să menționeze că frâna acesta a fost pusă într-un moment în care creșterea economică atinsese 7,3% în 2017. Din această perspectivă nivelul de creștere economică previzionat nu este periculos de mic. Pericolul a fost indus de acea creștere nesustenabilă ce este acum urmată de o corecție puternică care iese din definiția unei încetiniri graduale.

Detalii pe Realitatea Financiară

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?