Băsescu nu cunoaşte Constituţia şi înfundă justiţia, potrivit judecătorului Dan Lupaşcu

10 Septembrie 2009
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Judecătorul Dan Lupaşcu i-a reproşat preşedintelui Traian Băsescu, că nu a "căpătat îndemânarea de a conduce şedinţele CSM". Lupaşcu i-a amintit şefului statului că, potrivit Constituţiei, preşedintele ţării este cel care prezidează lucrările CSM în şedinţele la care participă, iar mesaje poate adresa doar Parlamentului.

"Credeam că vin la şedinţă a CSM unde sunt puncte importante pe ordinea de zi... E dreptul dumneavoastră, aţi venit de câteva ori, şi, vă rog să nu vă supăraţi, n-aţi căpătat încă îndemânarea de a conduce o şedinţă a CSM", i-a spus Lupaşcu lui Traian Băsescu, pe care l-a acuzat că a venit la CSM doar pentru a transmite un mesaj. Lupaşcu i-a citit preşedintelui din Constituţie, amintidu-i că potrivit documentului, preşedintele poate adresa mesaje doar Parlamentului.

Membrul CSM i-a mai spus şefului statului că şi-a imaginat că la şedinţa CSM va avea loc o discuţie între magistraţi şi Traian Băsescu, şi, la fel ca Mona Pivniceru, i-a reproşat acestuia că discreditează justiţia."Suntem într-o situaţie foarte gravă în justiţie. Nu aşa se rezolvă problema. Justiţia merge din ce în ce mai prost şi, din păcate, în loc să o ajutaţi, dumneavoastră o înfundaţi mai adânc", i-a reproşat Lupaşcu preşedintelui Băsescu.

În replică, Băsescu a spus că nu poate fi partener cu justiţia, dacă instanţele nu funcţionează şi le-a cerut să intre în legalitate şi să întrerupă protestele. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?