Băsescu, despre Preşedinţia Consiliului UE: Calificativul primit de România va fi...

10 Ianuarie 2019

Traian Băsescu a afirmat că, la finalul mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, România va primi calificativul „decent”, iar ţara noastră „se va aşeza ţanţoşă” pe lista lungă a statelor în a căror Preşedinţie „nu s-a înregistrat nici un progres în crearea unei viziuni legate de viitorul UE”.

"Putem avea o preşedinţie excelentă şi curajoasă! Preşedinţia României pare a fi sortită a se desfăşura în cenuşiul ultimelor preşedinţii ale Uniunii Europene, fie că ne referim la cea a Bulgariei sau la a Austriei. Aceleaşi teme prioritare fie că vorbim de migraţie, BREXIT, azil, securitatea frontierelor, buget UE şi buget zonă Euro, politica agricolă comună etc. etc. Nimic nou sub soare, iar la sfârşitul mandatului românesc aceeaşi listă va fi transferată următoarei preşidenţii cam în acelaşi stadiu de la preluare iar calificativul primit de România va fi „decent” şi ţara se va aşeza ţanţoşă pe lista lungă a ţărilor în a căror preşidenţie nu s-a înregistrat nici un progres în crearea unei viziuni legată de viitorul Uniunii Europene”, a scris Traian Băsescu, miercuri pe Facebook, preluat de Mediafax.

Fostul preşedinte al României a adăugat că ţara noastră ar putea „zgâlţăi” UE care pare debusolată şi fără curaj prin trei mari proiecte.

"România poate zgâlţâi Uniunea Europeană care pare debusolată şi fără curaj în a-şi defini propriul viitor, lansând de la înălţimea Preşidenţiei Rotative a Uniunii Europene trei mari proiecte şi anume:

1.Bătălia pentru rămânerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Uniunea Europeană;2. Planificarea proceselor pentru ca în următorii 15 - 25 ani să se realizeze Statele Unite ale Europei;

3.Planificarea finanţării şi realizării în următorii 10 – 15 ani a marii magistrale fluviale de transport Rotterdam – Rin – Main – Dunăre – Constanţa”, a explicat Băsescu.

De asemenea, senatorul PMP a spus că toate cele trei proiecte implică un efort diplomatic extraordinar, mai ales cel pentru realizarea unei amânări a Brexit în primă fază.

„Pentru fiecare din cele trei mari proiecte există soluţii dar toate implică un efort diplomatic formidabil pentru ca la sfârşitul mandatului nostru proiectul de la punctul 1 să se realizeze măcar şi printr-o amânare a BREXIT-ului în primă fază, iar cele de la punctele 2 şi 3 să rămână pe agenda Consiliului UE pentru următoarele preşidenţii. Putem avea o preşedinţie care să primească un calificativ „EXCELENT” şi „CURAJOS”. De ce nu? P.S. – argumentaţia pentru susţinerea celor 3 proiecte este prea lungă pentru a fi postată”, a conchis Traian Băsescu.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
V.ali
11 Jan 10:08
Posibil,băi Jane dar şi-a luat şi m...e de la poporul romăn,cît ar încăpea pe Arena Naţională.El şi toţi securişti,informatori,transfigurati in salvatori ai româniei.Apropo poate ne spune pe unde a mai acostat flota maritima a României disparută după '89,pe cînd dunealui era la transporturi
Răspunde
0 0
gyuri
10 Jan 16:32
de abai astept sa te vad marinarule...pe magistrala fluviala de transport Rotterdam – Rin – Main – Dunăre – Constanţa! Sa nu uiti sa iai spanac in pipa!
Răspunde
0 0
Jean
10 Jan 11:32
Draga Base, daca erai in orice alta tara, aveai deja statuie in centrul capitalei ! Aici doar ai deranjat gastile de ciocoi analfabeti ...
Răspunde
0 0
V.ali
10 Jan 10:21
Securistul ăsta mai are curaj să deschidă gura după ce a contribuit substanţial la devalizarea ţari.Prin furtişagurile făcute cu si fără perdea inpreună cu gaşca din PD cum ar fi doamna ceia blonda si alti ministri şefi de la ANAF condamnaţi deja.El a deschis larg porţile celor de azi umăndui exemplul şi obiceiul hoţiei cu care ne-a adus in rîndul ţărilor din lumea a-lll-ea.
Răspunde
0 0
Jean
10 Jan 11:37
4 Mai, valerica, tu nici pe dinti nu te-ai spalat de cite ori s-a plimbat omul asta prin lume. Tot neamul tau de frustrati nu a condus de o valoare ca aceea pe care a plimbat-o omul asta prin lumea intreaga ! Tovarashii tai, sobolanii mirlani, incearca de 30 de ani sa distruga tara si aproape au reusit ! Nu mai dati vina pe altii ... mult mai educati,mai decenti si mai destepti ca voi ! Nu poti compara un mamut cu coiotii libidinosi de azi ...
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?