Povestea de speriat a omului care s-a născut cu două feţe. E o ciudăţenie a naturii

3 Mai 2018

Edward Mordake este un bărbat cu o poveste pe cât de interesantă, pe atât de înfiorătoare. Cazul său real a speriat lumea ştiinţifică, în secolul al XIX-lea. Galeria Foto.

Britanicul s-a născut cu două feţe. Un singur cap, dar cu două feţe, pe o parte şi pe cealaltă a craniului. Această boală congenitală a fost denumită diprosopus. Povestea lui Mordake a fost spusă pentru prima dată în 1985, în ziarul Boston Post. Există o singură fotografie alb-negru cu Edward Mordake, iar, pe baza relatărilor din acele vremuri, a fost construită o replică din ceară a capului său.

Din cauză că medicina era la stadii incipente în secolul al XIX-lea, doctorii au refuzat să-l opereze, ca să-i scoată a doua faţă, cea socotită în plus. Astfel, din pricina depresiei, Edward Mordake s-a sinucis la vârsta de 23 de ani.

Cum arăta Edward Mordake, într-o replică a capului său, în Galeria Foto.

Diprosopus este o malformaţie rar întâlnită în care fătul prezintă faţă dublă. Mai exact, este vorba despre o persoană care are un singur trunchi şi membre normale, dar prezintă grade diferite de duplicaţie a feţei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?