BARACK OBAMA recunoaşte: "Am făcut multe lucruri juste, însă am TORTURAT oameni"

2 August 2014
Barack Obama
Barack Obama

"Noi am făcut multe lucruri juste, însă am torturat oameni", a recunoscut Obama în faţa presei, evocând o viitoare declasificare a unui raport parlamentar american asupra tehnicilor de interogare folosite de către CIA între 2002 şi 2006, în timpul mandatului lui George W. Bush.

"Când noi am folosit unele tehnici de interogare mai puternice, tehnici pe care eu le consider drept tortură şi orice persoană onestă ar trebui să le considere la fel, am traversat o linie", a adăugat el, într-o întâlnire cu presa la Casa Albă.

După atentatele de la 11 septembrie, CIA a capturat zeci de persoane suspectate de legături cu Al-Qaida şi a utilizat "tehnici de interogare mai puternice".Reamintind că a interzis aceste metode când a venit la Casa Albă, Obama a avertizat totuşi împotriva unor judecăţi "prea moralizatoare" cu privire la această perioadă.

"Cred că atunci când de uităm spre trecut, este important să ne amintim câte persoane aveau frică după prăbuşirea turnurilor gemene (ale complexului World Trade Center)", a subliniat preşedintele american.

"Lumea nu ştia dacă alte atacuri sunt iminente. Exista o enormă presiune pe umerii forţelor de securitate şi a echipelor de securitate naţională, pentru a încerca să facă faţă acestei situaţii", a adăugat el.

În opinia lui Obama, "trebuie, în calitate de ţară, să ne asumăm responsabilităţile faţă de ceea ce s-a întamplat, pentru ca acesta să nu se mai întâmple în viitor".

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
14 -2
02 Aug 17:06
Sa inteleg ca o sa inceapa un proces la HAGA la curtea Internationala? Aia care l-a condamnat pe Milosevici?
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
14 -3
02 Aug 16:58
8 Prietene stii de ce-mi aduci tu aminte? De 1989 cand oricine parea suspect era considerat teroristi de "revolutionari" batut bine uneori linsat si dus la armata unde se constata ca ala n-are nici o treaba cu partidul si teroristii. Daca in urma unui proces corect e dovedit terorist atunci sa fie schingiuit si dat cu sare. Dar faptul ca e doar suspect si torturat asta e cam ce-au facut si comunistii cu toti dusmanii de clasa si de partid. Ca si in Coreea de Nord. Aia care n-au plans convingator moartea liderului au fost pedepsiti. Vai de noi cu oameni ca tine prietene. Nu esti cu nimic mai bun ca teroristii daca folosesti metodele lor. Scopul nu scuza nici un mijloc. Daca mijlocul incalca valorile pe care doresti tu sa le propovaduiesti in lume atunci ai facut mai mult rau. Democratie, libertate, drepturile omului, umanism, etc. Si tu ce faci? Tii oameni in puscarie fara proces ani de zile, acolo iti bati joc de ei, si ii torturezi unii pana mor. Si in final sa zici: pagube colaterale... Comentarii ca ale tale ma fac sa nu fiu deloc optimist fata de viitorul omenirii. Pe acelasi principiu si palestinienii au voie acum sa-l tortureze pe soldatul israelian (presupus rapit de hamas care nu recunoaste asta) pana spune tot planul si tot ce stie. Ca nu... evreii au omorat peste 1600 de palestinieni majoritatea copii femei, si batrani.
32 -5
ceausescu pace
02 Aug 08:36
Incet incet o sa recunoasca in viitor un presedinte american ca de fapt ei au daramat turnurile gemene....si eu si au dat seama ca au mintit si mintesc prea mult deja oamenirea....marele pacificator america....este in razboi in continuu de mai mult de 200 ani....nu si a pus nimeni intrebarea "de ce?"...:)
Răspunde
21 -4
doi
02 Aug 11:27
11 prietene,tu nu prea stii ce vorbesti,ai si dreptate,dar aici nu era vorba de preferinte,doar vezi voturile pe care le ai primit.Daca iti plac americanii treaba ta dar poate in gaza siria irak libia nigeria chiar ei fac marele gargara( razboiul de peste 200 ani),s-a rezolvat problema in careva dintre aceste tari dupa "pacificarea americana?".....tu nu vezi poza in intregime......
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?