Băncile au reînviat creditul cu buletinul

16 Decembrie 2016
Credite cu buletinul
Credite cu buletinul

Bănci mari, care până de curând nici nu se gândeau foarte serios la creditele de consum, au început campanii agresive pe zona împrumuturilor de nevoi personale.

Cel puţin patru cinci bănci mari desfăşoară în acest moment campanii susţinute pentru promovarea creditelor de consum. Unele dintre ele, cum este, de exemplu Bancpost, au început deja, prin intermediul agenţilor, să distribuie fluturaşe în care îşi expun oferta, uneori foarte apropiată, ca sumă oferite de zona ocupată în mod tradiţional de IFN-uri.

Astfel, băncile oferă astăzi sume chiar şi mai mici de 5000 de lei în baza creditelor de consum. O fac instituţii de credit ca BCR, Raiffeisen, Banca Românească, BRD, ING sau Bancpost.

Pe de altă parte, Alpha Bank oferă şi ea finanţări de nivel redus, însă o face în baza unor împrumuturi cu destinaţie fixă, cum ar fi achiziţia de electrocasnice.

Având în vedere acordurile pe care le-au încheiat cu ANAF, aproape toate băncile oferă astăzi credite doar în baza buletinului. Procedurile de analiză pot dura şi doar câteva ore, în anumite situaţii.Capital a realizat un calcul pentru un împrumut de 3.000 de lei contract pe 2 ani şi a ajuns la concluzia că oferta băncilor este cu mult mai avantajoasă decât cea venită de la IFN-uri, care utilizează încă dobânzi rămase parcă în anii de boom economic.

Pe exemplul analizat, cele mai bune cinci oferte vin de la Banca Românească, BCR, OTP, Bancpost şi Carpatica, în această ordine.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?