Bancă din Franţa, acuzată de practici comerciale înşelătoare, pentru credite în franci elveţieni

6 Mai 2015
Contracte necitite, potrivit unui studiu Provident
Contracte necitite, potrivit unui studiu Provident

Justiţia franceză a iniţiat o procedură împotriva băncii BNP Paribas, acuzată de practici comerciale înşelătoare, după ce a acordat credite în franci elveţieni care trebuie rambursate în euro, pe fondul fluctuaţiilor majore ale cursului de schimb, scrie Le Monde, în ediţia online.

BNP Paribas a confirmat formularea acuzaţiilor privind practici comerciale înşelătoare. Banca a acordat credite imobiliare de tip Helvet Immo, 4.655 de clienţi beneficiind de împrumuturi în franci elveţieni pe care trebuie să le ramburseze în euro.

Problemele clienţilor au început în momentul scăderii neprevăzute de valorii euro în raport cu francul elveţian. Unii clienţi au depus plângeri, acuzând băncile că nu i-au informat corect despre acest produs bancar, pus la dispoziţie în perioada martie 2008 - decembrie 2009 de BNP Paribas. Reclamanţii vor daune de 40 de milioane de euro din partea BNP Paribas.

În martie 2014, aproximativ 400 de beneficiari de credite în franci au protestat la o filială a BNP Paribas. Procurorii francezi declanşaseră din aprilie 2013 o informare cu caracter penal pentru presupuse "practici comerciale înşelătoare", potrivit mediafax.ro.

Serviciul de finanţare al BNP Paribas a argumentat că clienţii au optat pentru condiţii avantajoase prin creditele în franci, asumând riscul fluctuaţiilor majore ale cursului de schimb, care au devenit dezavantajoase la sfârşitul anului 2014.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?