Bădălău vorbeşte pentru prima dată despre votul din CeX-ul în care s-a cerut demisia lui Dragnea

27 Septembrie 2018

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că el nu a votat împotriva preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, la şedinţa Comitetului Executiv (CEx) Naţional de săptămâna trecută, deşi a făcut parte din grupul de semnatari ai scrisorii prin care se cerea demisia liderului PSD, scrie Agerpres. 

"E foarte greu pentru cei care comentează politica, dar nu au făcut parte din niciun partid politic să analizeze ceea ce se întâmplă într-un partid. Un partid e viu, vii cu idei, cu propuneri, se discută, unele sunt aprobate, altele nu, eu în ianuarie am conceput un document ajutat de domnul Adrian Năstase în care erau emise anumite principii faţă de conducerea colectivă şi dacă acea scrisoare era dezbătută şi luată în serios, nu exista presiunea care a existat la CEx (...) Un om politic niciodată nu luptă să-l dea pe unul jos, nu ăsta e principiul. Dacă eşti un om politic şi ţii la partid şi ai o vechime şi experienţă în partid, discuţi principiile partidului, modul cum trebuie să funcţioneze partidul", a declarat Niculae Bădălău.

El a adăugat că scopul scrisorii care a fost analizată în şedinţa CEx de săptămâna trecută nu a fost "să fie dat Dragnea jos, ci pentru a genera o funcţionare a partidului mai coezivă", cu anumite principii de transparenţă.

"Asta înseamnă funcţionarea, pentru că la noi nu ne unim zece inşi să-l dăm pe unul jos, asta nu e politică, e mahala. Erau 16 puncte, cu primul punct nici eu nu am fost de acord, dar, din păcate, am făcut greşeala să plec într-o vacanţă cu familia care era programată de şase luni şi cât am fost s-au schimbat anumite principii, în primele discuţii nu au fost, pentru că era foarte clar că eu nu făceam greşeala (...) Eu nu am votat împotriva domnului Dragnea, nu am votat cu grupul pentru că nu era ceea ce gândisem. Aceeaşi poziţie au avut-o şi ceilalţi colegi care au semnat şi care aţi văzut foarte bine că nu şi-au exprimat votul (...) Pe mine ce mă interesa era să avem o dezbatere şi din punctul ăsta de vedere a fost un câştig pentru că a fost o dezbatere opt ore şi uitaţi că s-a şi îmbunătăţit activitatea politică", a afirmat senatorul Niculae Bădălău.

El a mai spus că a discutat cu Liviu Dragnea despre situaţia guvernului şi este posibil ca organizaţia judeţeană PSD Giurgiu să aibă din nou un ministru. Primarul capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri, 21 septembrie, la finalul şedinţei CEx, că au fost 25 de semnatari ai scrisorii comune privind starea PSD, iar în cadrul şedinţei au fost 10 voturi pentru ca Liviu Dragnea să nu mai deţină managementul politic al PSD, o abţinere şi 39 de voturi împotrivă

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
florin
28 Sep 09:35
PSD GIURGIU nu cunoaste drapelul ROMANIEI .
Răspunde
0 0
La Plioesti e o gara,in politica sunt doua de intors !
28 Sep 05:34
Aiureli,cine să îl creadă?În partid nu se lucrează așa,prin scrisori publice,si cu solicitarea adversarilor sa te sprijină în demers.Si dacă se scrie ceva in scriosoare,nici la Ploiesti nu e loc de întorcere,ati vrut sa il schimbați pe dl Dragnea.De fapt,să faceti jocul hastagilor!Dl Dragnea a fost condamnat pentru fapte de partid,în intersul partidului acționând,si lovitura data de DNA nu este personală,nu viza o persoană fizică,ci partidul .Ce ati făcut să apărati partidul ?Ce vrea dna Firea ,schimbăm pe Dragnea,să curățăm partidul,hasthagilor !Ce va inmpiedică sa dati o declartie de partid privind poziția PSD față de corupție si cum e folosită ea in scopul cuceriri puterii,subversiv,in lupta politica aberantă,din lipsa de idei si programe .Vreti să schimbati seful, aveti statut,aveti congrese,stabiliti si orientarea nouă si atunci candideaza si Cristian Diaconescu,si Dl Gioana ,ca dl Ponta nu mai are priză la SRI.Si de ce nu si semnatarii de scrisori adresate opozitiei !
Răspunde
0 0
Nicolas
27 Sep 21:25
bai jaf de politruc lingau " unde scuipi nu mai linge" dar la voi astia toti lingaii lui Dragnea sinteti in stare de orice pentru un mic ciolan...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?