Avertismentul savanţilor privind pericolul în care se află planeta noastră

5 Decembrie 2014

Peste 100 de savanţi şi astronauţi, printre care şi Chris Hadfield, atrag atenţia asupra pericolului în care se află planeta noastră. Numai 1% dintre asteroizii care ar putea lovi Terra sunt identificaţi în prezent, scrie descopera.ro.

Pe 30 iunie 2015 va fi organizat şi un eveniment de mare amploare, menit să informeze lumea asupra pericolului pe care îl constituie asteroizii nedetectaţi.

Asteroid Awareness Day, cum va fi numit acest eveniment care va fi difuzat în direct în întreaga lume, va coincide cu aniversarea fenomenului Tunguska, din 1908, când un meteorit deasupra unei păduri din Siberia, distrugând vegetaţia pe 2.000 de km pătraţi.Experţii cer un interes mai mare din partea autorităţilor pentru monitorizarea acestor obiecte periculoase care se află în apropierea Pământului.

În orice moment, un asteroid care nu a fost detectat s-ar putea prăbuşi pe planeta noastră, provocând distrugeri uriaşe.

Pericolul este real, după cum putem deduce în urma unor incidente minore, dar îngrijorătoare, similare exploziei de la Celiabinsk din februarie 2013, când explozia unui meteorit a provocat grave daune materiale şi rănirea a peste 1.600 de persoane.

Cercetătorul Brian May avertizează că oamenii trăiesc acum la limită, pentru că un singur impact de acest fel poate duce la dispariţia speciei noastre.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
06 Dec 23:50
Oamenii traiesc la limita de peste cateava zeci de mii de ani. Daca mai trec macar 1000 fara un mare asteroid o rezolvam si pe-asta daca nu ne auto-rezolvam singuri.

Problema mai ingrijoratoare este alta: Deja se stapaneste asolizarea pe comete si asteroizi. De unde stim ca o putere spatiala nu ar putea devia un asteroid sa cada de exemplu in piata rosie si sa se spuna Ghinion!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?