Avertismentul lui Tudor Chirilă despre Legile Justiției: "E mult mai rău acum"

16 Mai 2018
Tudor Chirila
Tudor Chirila

Tudor Chirilă, cunoscut ca participant la mitingurile împotriva legilor justiției, a comentat decizia CSM care a propus inițial, marți, ca abuzul în serviciu, delapidarea și alte infracțiuni de serviciu, pentru cei care nu sunt funcționari publici, să nu se pedepsească dacă valoarea prejudiciului este sub 50.000 euro.

"Si uite asa ne-am intors de unde am plecat. Ca sa fie clar ca n-au abandonat niciodata OUG13. E doar mult mai rau acum.", a scris Tudor Chirilă.

CSM, comunicat confuz după scandalul din Comisia Iordache, privind pragul de 50 000 de euro

Comunicatul CSM:

”Consiliul Superior al Magistraturii s-a implicat în mod activ, potrivit competenţelor sale, în procesul legislativ de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, urmărind să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, dar şi realizarea unei justiţii eficiente, bazată pe proceduri predictibile.

În acest context, Consiliul a susţinut propunerile de modificare rezultate din consultarea sistemului judiciar, respingând acele amendamente care erau de natură să afecteze buna funcţionare a justiţiei ca serviciu în slujba cetăţenilor.

Fără a contesta dreptul constituţional al parlamentarilor de a propune amendamente, Consiliul Superior al Magistraturii nu poate accepta însă, excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor astfel de amendamente, în cadrul acestei proceduri parlamentare.

Reiterând rolul constituţional al Consiliului, de garant al independenţei justiţiei, în spiritul unei colaborări interinstituţionale loiale, facem apel la abordarea cu responsabilitate a discursului public de către toţi partenerii de dialog”.

CSM revine: ”pragul” de 50 000 de euro pentru abuzul în serviciu, exclusiv pentru mediul privat

Subiecte pe aceeași temă



Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stefan
16 May 21:16
Dar de ce sa nu se prescrie abuzurile in serviciu? Eu propun sa li se dea si coronita, ca la premianti.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?