Avertisment USR: "Deficitul bugetar este dublu faţă de anul trecut"

31 Octombrie 2018

Claudiu Năsui, deputat USR, lansează un avertisment. Acesta anunţă pe pagina sa de Facebook că deficitul bugetar al României este de două ori mai mare ca anul trecut, şi de patru ori mai mare ca în anul 2016. Mai exact, România cheltuie mai mult decât încasează. 

Redăm, în continuare, postarea lui Claudiu Năsui: 

"Avem deficit dublu față de anul trecut și de peste 4 ori mai mare față de 2016. Avem un stat care cheltuie mai mult decât încasează. PSD-ALDE ne va spune că au crescut încasările. Da, dar au crescut mai mult cheltuielile. De unde vin banii? Din buzunarele noastre și din datorie publică. Doar în primele 9 luni ale anului s-au cheltuit 9.7 miliarde de lei doar pentru dobânzi, cifră care a crescut cu 22% față de anul trecut! Ministrul Teodorovici ne spune că stăm mai bine decât anul trecut, dar asta doar pentru că a fost dezastru anul trecut. Măcar de tot deficitul s-ar fi dus în infrastructură ca să meargă economia mai bine, dar el s-a dus în cheltuieli curente. Dacă ne comparăm cu 2016, ultimul an de echilibru, vedem că stăm mult mai prost. Față de atunci, cheltuielile de personal au crescut cu 52%, cele de asistență socială cu 26%, pe când cele pentru investiții au scăzut cu 12%. Mai mult decât atât, ieri reprezentanții FMI ne-au anunțat că se așteaptă ca deficitul bugetar să ajungă la 3.6%, depășind ținta de 3%. Când a mai avut România o crește a deficitului de peste 3%? În 2008, la începutul crizei financiare", a scris Claudiu Năsui, pe Facebook. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?