Avertisment şocant. Milioane de oameni vor muri dacă nu se fac schimbări

27 Iunie 2016

Decesele premature provocate de poluarea aerului vor continua să crească până în anul 2040 dacă nu se fac modificări ale modului în care lumea folosește și produce energie, a anunțat luni Agenția Internațională pentru Energie (International Energy Agency, IEA) cu sediu la Paris, citată de agenția Reuters, potrivit Agerpres.ro.

Circa 6,5 milioane de decese la nivel global sunt atribuite în fiecare an calității precare a aerului din interior și exterior, ceea ce face din aceasta cea de-a patra amenințare globală pentru sănătatea umană, după tensiunea arterială ridicată, riscurile dietei și fumat.

Poluanții nocivi, cum ar fi pulberile în suspensie — care pot conține acizi, metale, particule de sol și de praf — oxizii de sulf și oxizii de azot, sunt responsabili pentru cele mai răspândite efectele ale poluării aerului.

Pulberile minuscule în suspensie pot cauza cancer pulmonar, accidente vasculare cerebrale și boli de inimă pe termen lung, precum și atacuri de cord, care ucid rapid.

Eliberarea acestor poluanți se datorează în principal producției și utilizării nereglementate a energiei, susține IEA într-un raport special privind energia și poluarea aerului.Fără acțiune, decesele premature care pot fi atribuite poluării aerului exterior vor crește la 4,5 milioane în 2040 de la aproximativ trei milioane în prezent. Decesele premature din cauza poluării aerului din interiorul locuințelor ar urma însă să scadă de la 3,5 milioane de cazuri la 2,9 milioane de cazuri.

Asia va reprezenta aproape 90 la suta din creșterea prognozată a deceselor.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?