Avertisment dramatic în UE: ”Dacă rușii vin spre noi, nu sunt sigur că i-am putea opri”

4 Mai 2019

Europarlamentare 2019. Candidații pentru postul de șef al Comisiei Europene s-au contrat pe tema necesității unei armate a UE, în timpul unei dezbateri la Florența.

Europarlamentare 2019. Patru reprezentanți ai celor mai puternice grupuri politice europene s-au contrazis în privința necesității unei armate proprii a UE.

În vreme ce liberalul Guy Verhofstadt și conservatorul Manfred Weber s-au declarat în favoarea ideii, social-democratul Fans Timmermans și ecologisa Ska Keller și-au exprimat scepticismul sau chiar opoziția, notează Politico.eu.

Verhofstadt, care s-a declarat de acord cu Weber și în privința instituirii unui FBI european, a pledat puternic pentru o armată proprie a UE.

”Cea mai mare risipă de bani în UE este armata, felul în care o organizăm. Cheltuim jumătate din cât cheltuie americanii. Cheltuim de trei ori mai mult decât rușii în Europa, dar nu sunt convins că dacă rușii ar veni încoace am fi capabili să îi oprim. O armată europeană de 20.000 de oameni în 2024. Haideți să o facem”, a spus liberalul.El a fost ajutat de Weber, care este considerat favoritul pentru obținerea postului de președinte al Comisiei, fiind susținut de cel mai puternic grup european, al Popularilor Europeni care se va situa pe primul loc la Alegerile Europarlamentare 2019, potrivit sondajelor.

”Ar trebui să avem ambiții mari. Necesitatea de a evita un război în Europa este o idee fundamentală. Acum este greu de crezut că așa ceva se va întâmpla, dar cu o armată europeană ar fi cu adevărat imposibil”, a spus Weber.

În ciuda acordului aparent dintre conservatori și liberali, ideea unei armate a UE pare departe de a întruni unanimitatea necesară.

”Nu faceți promisiuni deșarte. Nu va exista o armată europeană prea curând”, a spus reprezentantul social-democraților, Frans Timmermans, care a respins și ideea unui FBI european.

 

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
veorica
05 May 10:51
Rusii devin minoritari in federatie ! SInt inlocuiti de altii ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?