Autorităţile bistriţene sunt pregătite pentru iarnă

18 Decembrie 2009
Plug pentru deszăpezire
Plug pentru deszăpezire
FOTO: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Reprezentanţii prefecturii şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au inventariat încă de la începutul săptămânii utilajele, materialele şi resursele umane necesare pentru deszăpezire. Peste 100 de utilaje şi mii de tone de materiale antiderapante sunt pregătite în caz de nevoie.

Sucursala judeţeană CNADR are 6 baze şi puncte de sprijin în Bistriţa-Năsăud. Pentru intervenţia în caz de ninsori cele 6 baze sunt dotate cu un număr 61 de utilaje.

În baza de la Piatra Fântânele, stocul de materiale antiderapante conţine peste 4.900 de tone de nisip şi peste 700 de tone de sare.

În Bistriţa-Năsăud mai există 2 firme de deszăpezire responsabile de drumurile judeţene. Aceste companii au 4 baze dotate cu 48 de utilaje, 6.500 de tone de nisip şi 100 de tone de sare.

Din cauza ninsorii, săptămâna aceasta au fost şi două incidente, fără victime umane. Ultimul a avut loc în zona localităţii Podirei, unde o maşină cu un singur pasager a derapat de pe şosea şi s-a răsturnat în şanţ.Deşi ninge, aproape fără oprire, încă de la începutul săptămânii, momentan autorităţile spun că traficul se desfăşoară fără probleme atât pe drumurile naţionale cât şi pe cele judeţene.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?