Autorităţile au avizat construcţia de locuinţe în pădurea Băneasa

6 Februarie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Întâmplări demne de dosarele X în jurul Capitalei. Pe hărţi, pădurile din jurul Bucureştiului sunt un miraj. Mai precis, câmpuri goale numai bune pentru a construi pe ele cartiere rezidenţiale. În realitate însă, acele câmpuri chiar sunt păduri.

Capitala duce o lipsă acută de spaţii verzi, cu toate acestea copacii sunt sacrificaţi pentru construcţii. Încă 10.000 de metri pătraţi din pădurea Băneasa vor fi defrişaţi pentru a face loc unui cartier rezidenţial. Proiectul are toate avizele necesare şi se află în dezbatere pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti.

La marginea Capitalei, în sectorul 1, pe strada Drumul Pădurea Pustnicul, ar urma să se construiască, conform planurilor şi avizelor deja emise, un ansamblu de locuinţe. Mai lipseşte doar avizul Consiliului General al Capitalei.

"Are toate avizele. Sunt obligat să îi dau drumul mai departe pentru că altfel mă dă în judecată şi plătim daune de nu ne vedem", a spus inspectorul Direcţiei de Urbanism a Capitalei, Victor Manea.
Avizul Agenţiei de Mediu Bucureşti a fost eliberat chiar în ultima zi a anului trecut. Pe hârtii, nu pe situaţia din teren. Adică pe bazele hărţilor care arată că în zona Drumul Pădurea Pustnicului nu este pădure.

Până când autorităţile se vor lămuri dacă pe acel teren există sau nu pădure, proiectul pentru ansamblul rezidenţial merge mai departe.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?