Australienii sinistraţi de inundaţii s-au plâns că ajutoarele nu includ bere

4 Februarie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Crocodilii au ieşit pe străzi în nord-estul Australiei, din cauza inundaţiilor, au anunţat autorităţile care au sfătuit locuitorii să fie vigilenţi. În schimb, zeci de mii de australieni din statul Queensland au privit inundaţiile care le-au distrus casele cu resemnare, dar şi cu o doză de umor.

Principalul lucru de care s-au plâns sinistraţii a fost că ajutoarele aduse de armată în adăposturi nu includ şi bere.

Starea de catastrofă naturală a fost decretată în peste 60% din statul Queensland, în urma a două cicloane care au provocat ploi abundente şi au afectat circa 3.000 de locuinţe.

Armata a fost mobilizată pentru operaţiuni de salvare, în condiţiile în care locuitorii din Queensland au afirmat că au văzut mai mulţi crocodili în regiunea Carpentaria.Pe o stradă din oraşul vecin, Townsville, un crocodil cu o lungime de 1,6 metri a fost lovit marţi de o maşină, potrivit pădurarilor. Crocodilul, specie protejată în Australia, a rămas fără câţiva dinţi şi a primit îngrijiri medicale, au adăugat pădurarii.

Costul iniţial al indundaţiilor este estimat la 110 milioane de dolari australieni (76 de milioane de dolari americani), potrivit ministrului pentru catastrofe naturale din Queensland, Neil Roberts.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?