Australia, ţara în care sunt mai multe oi decât oameni

7 Ianuarie 2009
Foto: sxc.hu
Foto: sxc.hu
Ştiţi care este ţara în care sunt mai multe oi decât oameni? Dacă vă gândiţi la patria Mioriţei sunteţi foarte departe de adevăr. Atât de departe încât se află în cealaltă emisferă, mai exact, vorbim despre Australia.
La o populaţie aproape la fel de numeroasă ca a ţării noastre, de 21,4 milioane de locuitori, în Australia, cresc în jur de 120 de milioane de oi. Şi încă numărul lor a scăzut dramatic, datorită declinului mondial al pieţei de lână, căci în deceniile trecute Australia deţinea cam zece oi pe cap de locuitor.

Chiar şi aşa rămâne lider mondial în producţia de lână, asigurând peste 30% din resursele lumii. Nu-i de mirare că aici, mai precis în Australia de Sud, se află şi cea mai mare fermă din lume, lângă Commonwealth Hill. Aceasta se întinde pe uriaşa suprafaţă de peste 6.500 de kilometri pătraţi şi găzduieşte peste 90.000 de oi care convieţuiesc paşnic alături de mii de canguri.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?