Dezvăluire explozivă! În ce condiții poate Iohannis să ceară dizolvarea Parlamentului

16 Octombrie 2019

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a explicat la Realitatea TV în ce condiții poate președintele Klaus Iohannis să ceară dizolvarea Parlamentului.

"Președintele poate să facă aceeași propunere și a doua oară, dar, dacă și a doua oară pică aceeași propunere, nu poate trece la dizolvarea Parlamentului. Nu se declanșează procedura de dizolvare a Parlamentului.

Din cum este redactată Constituția, rezultă clar că trebuie să fie o altă propunere, acolo se vorbește de două propuneri succesive. Or, două propuneri succesive nu presupun că este vorba de aceeași persoană. Să fie limpede!

Poate să îl propună de câte ori dorește și poate să pice de 5 ori, dar asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate. Ca să ajungem la alegerile anticipate, trebuie să fie două propuneri diferite", a comentat Augustin Zegrean la Realitatea TV.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Livius Petru Bercea
16 Oct 14:40
Stimate Domnule Zegrean, la redactarea, concomitent imbecilă, șmecherească și comunistoidă a Constituției, mai adăugați și Dvs. o interpretare îmbâcsită de neclarități. Mai dați-l încolo de Drept constituțional, nu vă mai fandosiți cu subtilități care zăpăcesc o țară...
Răspunde
0 0
cozma ioan
16 Oct 13:07
stimata redactie va rog sa verificati aberatiile debitate de hodorogul zegrean , care habar nu are ce scrie in constitutie vsi divagheaza ca un neghib ! iata ce scrie la art89 -dizolvarea parlamentului dupa consultareapresedintilor..... si numai dupabrespingerea a cel putin doua solicitari de investitura ! unde scrie ca cei desemnati trebuie sa fie diferiti ?vedeti cum aiureaza? fiti mai prudenti cu ipochimenul , ca e cam senil !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?