Augustin Lazăr refuză încă o dată comisia de anchetă a alegerilor din 2009

27 Iulie 2017

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a trimis miercuri o scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care susţine că refuzul de a furniza documentele din Dosarul "Sufrageria lui Oprea" încalcă legislaţia penală şi Constituţia, a declarat deputatul PSD Oana Florea. În replică, astăzi, procurorul general a transmis o scrisoare în care spune:“activitatea unei comisii de anchetă nu are nici o tangență cu o anchetă judiciară”. Mai clar, procurorul general dă de înţeles că nu va furniza documentele.

Redăm, în continuare, scrisoarea transmisă de Procurorul General:

"Ministerul Public este preocupat de respectarea principiului cooperării loiale între instituțiile și autoritățile statului și nu are intenția de a sfida alte instituții, în pofida speculațiilor sau interpretărilor emoționale lansate în spațiul public.

Solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 este în analiză, urmând să fie clarificată în perioada următoare.

Cererea ridică o problemă de drept, respectiv definirea limitelor legale și a cadrului cooperării loiale, care trebuie să se facă cu respectarea Constituției și a legilor în vigoare, având în vedere specificul activității judiciare.Mai mult, la paragraful nr. 38 din Decizia Curții Constituționale nr. 430 din 21 iunie 2017 se prevede că: “activitatea unei comisii de anchetă nu are nici o tangență cu o anchetă judiciară", se arată în scrisoarea publicată pe Facebook, pe pagina Ministerului Public.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?